Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

magda1995

Zadanych pytań: 9

23.05.2010 20:05

Żeby ciasto było bardziej puszyste to lepiej je miksować mikserem tradycyjnym czy blenderem. Zresztą jest jakaś różnica?

Odpowiedzi (2)

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

23.05.2010 21:22

zdecydowanie tradycyjnym mikserem. blender owszem ubije pianę jednak nie sprawi, że białka podwoją swoja objętość. fakt szybciej się ubije białka blenderem niż zwykłym mikserem jednak uważam, że nie jest to samo. nawet biszkopt wydaje mi sie nieco niższy.

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

23.05.2010 23:58

Z własnego doświadczenia nie zauważyłam różnicy między jednym, a drugim. Przykładam jednak większą wagę do roztarcia cukru, np. w żółtkach, jeśli jest mniej wyczuwalny, wtedy ciasto lepiej rośnie i jest bardziej puszyste.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak