Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

24.01.2016 23:34

Zastanawiam się jak w przepisach oznaczacie koperek, pietruszkę (czy lubczyk) jeśli dodajecie mrożone - jako mrożone, czy też świeże? Ja stosuję zamiennie świeże i mrożone (a czasem i suszone), ale jeśli chodzi o te 2 pierwsze to zazwyczaj po prostu jako "koperek siekany" lub "natka pietruszki posiekana" (lub piszę w opisie, że dałam mrożone).

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

25.01.2016 16:32

W składnikach podaję ogólnie i taki staram się używać. Jeżeli dodaję mrożony to w opisie zaznaczam:))

ania2610

Zadanych pytań: 4

27.01.2016 12:03

zwykle podaję taką informację w nawiasie - obok składnika, czyli w opcji "ilość" lub "jednostka"

mysza75

Zadanych pytań: 96

25.01.2016 14:13

dopisuję w pozycji ilość czy mrożony

Odpowiedzi (15)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

25.01.2016 00:55

Ja w składnikach podaję koperek, natka itp a w opisie przygotowania zaznaczam, że dodałam mrożony lub suszony.

Mniam

Zadanych pytań: 87

25.01.2016 06:48

Najlepiej zaznaczyć o tym w opisie. Strona jest sponsorowana i w polecanych produktach będą przyprawy Prymat. Jak przeglądałam swoje przepisy to wychodzi na to, że wszędzie używam suszone zioła i buliony z kostki, co nie jest prawdą :P

Habibi

Zadanych pytań: 690

25.01.2016 08:54

zaznaczam sam produkt "koperek" ew. siekany, a już od każdego z osobna zależy, jakiego doda... koperek mrożony nie zmienia smaku w sposób zdecydowany i jednak smakuje podobnie do świeżego, choć pewnie nieco słabiej... nie widzę potrzeby zaznaczania, że koniecznie ma być np. świeży czy mrożony! każdy doda, jaki ma ;)

Ifa

Zadanych pytań: 16

25.01.2016 08:56

No właśnie jak dodaję bulion - a mam na myśli taki naturalny to potem pokazuje że jest z kostki co jest nieprawdą. Zioła też po sezonie najczęściej używam mrożone lub suszone, wtedy albo piszę to w prawej kolumnie albo w poradach autora. Owoce tak samo opisuję (np. jagody czy maliny).

Alex_M

Zadanych pytań: 119

25.01.2016 09:03

piszę w składnikach albo w opisie jakiego koperku/natki użyłam :)

ilka01

Zadanych pytań: 6

25.01.2016 09:22

można wpisać to dodatkowo w opisie

gosia56

Zadanych pytań: 466

25.01.2016 09:33

zaznaczam tak własciwie to co wyskoczy pierwsze

Ola1984

Zadanych pytań: 295

25.01.2016 10:20

Rozgraniczam tylko dodatek świeżych i suszonych ziół. Zazwyczaj dodaję świeże zioła, ale nie piszę czy mrożone czy nie.

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

25.01.2016 10:23

jako mrożone zaznaczam np. brokuła, kalafiora, fasolkę itp., ziół nie oznaczam czy sa mrożone czy świeże

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

25.01.2016 11:56

Ja zaznaczam zawsze koperek czy pietruszkę jako świeży bo najczęściej taki używam. Mrożone zaznaczam tylko w warzywach np szpinak, kalafior

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak