Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowanie i pikniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

27.07.2015 19:22

W sobotę wybieram się na ognisko/grilla do rodziców. Będzie sporo rodziny i każdy zdeklarował się, że coś przyniesie Pomóżcie mi co mogła bym zrobić jako przekąskę na taką imprezę. Dobrze gdybym mogła przygotować to dzień wcześniej. Sałatki nie wchodzą w grę bo cała reszta je robi :)

Odpowiedzi (20)

Futka

Zadanych pytań: 2

29.07.2015 05:54

Jeśli ma być to coś na grilla, to polecam marynowanego łososia - można go zawinąć w folię aluminiową i po przyjściu, tylko położyć na ruszt. Może warto przygotować dodatki do grillowanych mięs i ryb - sosy i dipy (pomidorowe, paprykowe, czosnkowe)? Możesz też upiec domowe bułeczki np. z oliwkami, ziołami lub cebulką, które też będą świetnym i smakowitym dodatkiem. A może warto pomyśleć o małym deserku? Polecam przygotowanie ciasteczek lub upieczenie ciasta z sezonowymi owocami :) Pozdrawiam :)

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

29.07.2015 15:20

może wytrawne muffinki?

Ewa Wojtaszko

Zadanych pytań: 79

29.07.2015 15:20

może bagietki,albo szaszłyki,jakieś ciastko

Benita

Zadanych pytań: 1

29.07.2015 17:54

Osobiście zrobiłabym pyszny placek z owocami.

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

29.07.2015 19:34

też jestem za jakimś ciastem z owocami :)

borgia

Zadanych pytań: 89

30.07.2015 12:05

Bardzo prosta rzecz, która pasuje do każdego mięsa i... do samego chleba. Mówię poważnie, bo ilekroć zrobię, to zanim mięso się upiecze, to chimichurri już prawie nie ma: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/52079/chimichurri.html A tu dodatkowa z nim atrakcja: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/52312/ogorki-z-chimichurri.html

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

31.07.2015 14:17

mufinki :)

agaK.

Zadanych pytań: 311

31.07.2015 17:29

Jakieś mięso można zamarynować dzień wcześniej, albo cisto np sernik na zimno żeby przestał przez noc w lodówce.

Lucan

Zadanych pytań: 18

31.07.2015 17:51

dokładnie, zamrynować mięso- im dłużej kruszeje tym lepiej

Madzai

Zadanych pytań: 7

08.09.2015 12:15

Ciasto :) na ciasto zawsze ktoś się skusi nawet na grilu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak