Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

19.04.2017 15:49

W jakich formach pieczecie chleb ? Zawsze piekłam w keksówkach ale dzisiaj robiłam z podwójnej porcji i zabrakło mi keksówek. Czy piecze ktoś w formach aluminiowych /tych jednorazowych/ ? Sprawdzają się równie dobrze jak tradycyjne formy ? Natłuszczaliście je ?

Odpowiedzi (39)

Bożena Matuszczyk

Zadanych pytań: 25

19.04.2017 23:06

Piekę w aluminiowych wychodzi super, oczywiście lekko natłuszczam , piekę też w keksówkach ,a ostatnio potrzebowałam dużo chleba wiec piekłam w normalnej blaszce na sernik tylko tej średniej w kwadracie wyszedł super.;)

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

20.04.2017 00:18

nie piekłam w aluminiowych tych jednorazowych , ja piekę w keksówce tej dłuższej co makowce zwijane

Franciszek

Zadanych pytań: 4

20.04.2017 00:48

w keksówkach

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

20.04.2017 02:07

U mnie blaszki sprawdzają się tak samo super jak foremki aluminiowe. Piekę też chleb bez formy.

Babeczka35

Zadanych pytań: 6

20.04.2017 07:43

Zawsze chleb piekę w keksówkach.

gosia56

Zadanych pytań: 466

20.04.2017 09:17

też zawsze piekę w keksówce albo w tortownicy nigdy nie piekłam chleba a aluminiowych foremkach chleba tylko drozdzowe ciasto nigdy nie smaruję foremki

Wacław

Zadanych pytań: 1269

20.04.2017 09:47

pieczemy w keksówkach przewaznie

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

20.04.2017 10:33

najładniejsze wychodzą z keksówek ale moja mama piekła w blaszkach zwykłych od ciasta i przed włożeniem ciasta smarowała je olejem jadalnym

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

20.04.2017 10:48

Ja mam keksówki silikonowe :) nie trzeba ich natłuszczać i ładnie chleb z formy wychodzi :)

Mniam

Zadanych pytań: 87

20.04.2017 11:14

Jak już piekę to w zwykłych keksówkach. W tej metalowej foremce to piekłam pasztet :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak