Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

21.08.2017 21:03

potrzebuję dobry,sprawdzony przepis na ocet jabłkowy, próbowałam parę razy z netu i zawsze była pleśń i do wylania

Najlepsze odpowiedzi (2)

Habibi

Zadanych pytań: 690

22.08.2017 12:23

Pleśń tworzy się z niedokładnie umytych lub źle przechowywanych owoców, nadgnitych kawałków, często też zarodki pleśni siedzą w pozostałościach kwiatostanu - czyli w tej części, która jest po odwrotnej str niż ogonek. Trzeba koniecznie porządnie sparzyć słój na ocet oraz nie dotykać wnętrza słoja dłonią. Ja zalewam wrzącą wodą obierki oraz gniazda nasienne, a kiedy całość ostygnie do temp pokojowej, dodatkowo dodaję trochę miodu (oprócz cukru), który jest m.in. grzybobójczy. No i mieszam czystą drewnianą lub sulikonową łyżką, którą też sparzam wrzącą wodą z czajnika.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

31.08.2017 22:12

Habibi podała dobry przepis na ocet jabłkowy.

Odpowiedzi (1)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

29.08.2017 23:42

zrobię tak jak piszesz Habibi, zobaczę na małej ilości z kg co wyjdzie, dzięki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak