Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

13.10.2017 11:30

Moje pytanie takie bardziej ogrodowe: robi się coraz chłodniej, słońca coraz mniej a na krzaczkach pod folią mam jeszcze sporo zielonych pomidorów. Zawsze takie pomidory zrywałam i przechowywałam w zamkniętym /tzn. ciemnym/ kartonie lub papierowej torbie w szafce kuchennej. Wczoraj gdzieś przeczytałam, że krzaczki pomidorów powinno się wyrwać z ziemi, korzenie otrzepać i powiesić korzeniami do góry w ciemnym, ciepłym, przewiewnym pomieszczeniu - pomidory wtedy naturalnie dojrzewają, pobierając soki itp z krzaczka. Ktoś stosował taka metodę ? Co robicie, gdzie przechowujecie zerwane zielone pomidory ?

Najlepsze odpowiedzi (1)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

14.10.2017 10:03

Zielone pomidory często mi gniją, więc robię sałatkę do słoików, a o tej metodzie nawet nie słyszałam.......

Odpowiedzi (2)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

14.10.2017 03:04

Nie stosowałam tej metody, bo mieszkam w mieście bez działki, ani ogrodu.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

14.10.2017 19:10

z zielonych pomidorów robie sałatki lub dżem z galaretką w słoiki na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak