Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Jak501

Zadanych pytań: 1

04.04.2020 08:46

Mam pytanie odnośnie chleba do żurku. Czy wielkanocny żurek mogę podać w chlebie żytnim czy wypada jednak aby byl w przennym podany. Zaznaczam ze sam piekę chleb i dla mnie nie ma różnicy jaki chleb przygotować, choć nie ukrywam że szybciej przygotuję żytni. Nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Pozdrawiam

Odpowiedzi (1)

Doradca Smaku

Zadanych pytań: 64

09.04.2020 10:07

Myślę, że to kwestia własnego wyboru i ulubionych smaków. Jeśli szybciej pieczesz chleb żytni, to podaj w żytnim. Jedyna moja wątpliwość dotyczy tego, czy jest różnica w zachowaniu chleba w zetknięciu z ciepłą zupą... Ale nie mam wiedzy na ten temat, więc chyba pozostaje spróbować. Pozdrawiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak