Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

10.07.2017 15:55

Macie pomysł do czego wykorzystać świeżą miętę?

Najlepsze odpowiedzi (1)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

10.07.2017 18:22

Możesz zrobić z niej pesto z dodatkiem np. bazylii, rukoli itp. Świetnie nadaje się także do twarożku np. z rzodkiewką lub tych na słodko z sezonowymi owocami. Wykorzystaj też jako dodatek do domowej lemoniady. Nadmiar możesz ususzyć i zrobić aromatyczny napar :)

Odpowiedzi (7)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

10.07.2017 20:48

Wykorzystaj ją do ozdoby deserów, do sałatek, surówek, do twarogu, lemoniady.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

10.07.2017 22:36

sernik na zimno z mięta, lody, napoje, a nadmiar ususzyć na zimę

Bożena Matuszczyk

Zadanych pytań: 25

11.07.2017 00:06

Zgadzam sie z poprzedniczkami,możliwości masz wiele.Powodzenia.;)

bietka

Zadanych pytań: 563

11.07.2017 09:50

u mnie schodzi woda z cytryną i miętą :)

Ewa Wojtaszko

Zadanych pytań: 79

11.07.2017 15:22

właśnie do wody ,ja robię z owocami i miętą,do deserów, smoothie i koktajle,do lodów, do sosów itd

anka1988

Zadanych pytań: 25

11.07.2017 17:12

u nas mięta głównie wykorzystywana w upalne dni do wody warz z cytryną, dobrze gasi pragnienie :)

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

15.07.2017 13:48

u mnie woda z cytryną i miętą ale jak masz dużo to nie wykorzystasz do tego.. ja robię takie śmietankowo serowe sosy z miętą do makaronu, do naleśników czy ryżu..no ale nie wszyscy muszą to lubić:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak