Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Izabela30

Zadanych pytań: 35

20.04.2010 18:45

Który olej jest lepszy do smażenia : rzepakowy czy słonecznikowy???

Najlepsze odpowiedzi (3)

gottrina

Zadanych pytań: 222

05.06.2013 17:45

ja również uważam że rzepakowy

Motorek

Zadanych pytań: 1446

02.12.2016 09:29

ja wolę rzepakowy

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

12.11.2013 21:03

słonecznikowy i sojowy

Odpowiedzi (8)

margola

Zadanych pytań: 0

22.04.2010 18:12

Olej słonecznikowy nadaje się do potraw gotowanych i duszonych. Możesz go stosować na zimno jako dodatek do różnego rodzaju sałatek i surówek. Nie należy go ogrzewać powyżej temperatury 100 stopni, więc nie nadaje się do pieczenia i długiego smażenia. Olej rzepakowy stosuj do smażenia, duszenia i pieczenia potraw. Nie zmienia on swoich właściwości pod wpływem wysokich temperatur. Jest polecany również do przyrządzania sałatek i surówek.

Daria20

Zadanych pytań: 5

20.08.2010 10:17

olej kujawski

Daria20

Zadanych pytań: 5

20.08.2010 10:17

olej kujawski

Ewa36

Zadanych pytań: 47

13.09.2012 23:34

rzepakowy

misia53

Zadanych pytań: 339

23.04.2015 21:21

olej rzepakowy

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

21.07.2015 18:51

olej rzepakowy

Beatris

Zadanych pytań: 43

21.07.2016 17:22

Wg mnie rzepakowy...

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

14.05.2017 14:42

tylko rzepakowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak