Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Wioleta14

Zadanych pytań: 1

21.04.2010 19:48

Jakie znacie sposoby na soczyste mięso?:)

Najlepsze odpowiedzi (1)

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

13.11.2013 07:29

piekę pod przykryciem

Odpowiedzi (7)

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

22.04.2010 00:42

Piekąc mięso w naczyniu żaroodpornym zawsze naczynie przykrywam, ale przeważnie piekę je w rękawie kuchennym i podlewam wodą. Wtedy zawsze pozostaje soczyste.

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

22.04.2010 00:42

Piekąc mięso w naczyniu żaroodpornym zawsze naczynie przykrywam, ale przeważnie piekę je w rękawie kuchennym i podlewam wodą. Wtedy zawsze pozostaje soczyste.

kasik

Zadanych pytań: 0

22.04.2010 10:10

Mięso przed pieczeniem można podsmażyć na bardzo wysokiej temperaturze króciutko z każdej strony wtedy zatrzymuje soki w środku. Fajny sposób to obłożenie mięsa np. schabu cieniutkimi plasterkami słoniny, której potem nie trzeba jeść, a mięso zachowuje soczystość.

milenka2

Zadanych pytań: 1

22.04.2010 11:05

Moja mama zawsze piekła w rękawie kuchennym i podlewała winem. Ten sosik potem naprawdę był smaczny. Wspominam z dzieciństwa, że maczalam w nim zawsze chleb i to było nawet pyszniejsze od mięsa :)

remprzem

Zadanych pytań: 24

22.04.2010 19:50

Mięso nie będzie wysuszone jeśli na czas pieczenia do piekarnika wstawimy garnuszek z wodą

Wioleta14

Zadanych pytań: 1

25.01.2012 10:30

bardzo ciekawe:)

Ewa36

Zadanych pytań: 47

13.09.2012 22:51

niw wiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak