Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

smerfetka79

Zadanych pytań: 154

10.05.2016 01:09

Jakie jest wasze ostatnie składnikowe odkrycie w kuchni? Np. dla mnie ostatnio nowością jest lucuma.

Odpowiedzi (40)

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

10.05.2016 18:16

U mnie nowości pojawiają się systematycznie, bo sobie postanowiłam popróbować ;) jestem już fanką chia i amarantusa, sproszkowanej trawy jęczmiennej, jagód Goji. Ale też, np. płatków jaglanych, bo dotąd ich nie kupowałam... Za to najnowsze "odkrycie" to jak u Mniam czosnek niedźwiedzi - bardzo mi podpasował smakiem i zapachem! Szczególnie tym zapachem "po", a raczej jego brakiem ;)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

10.05.2016 18:39

na pewno nasiona chia

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

10.05.2016 19:23

ciasto ze szpinakiem oraz rolada szpinakowa

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

10.05.2016 21:36

Odkryłam : nasiona chia, jarmuż, amarantus, jagody Goji.

krokus

Zadanych pytań: 145

10.05.2016 22:01

U mnie również nasiona chia ...moje nowe odkrycie :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

11.05.2016 08:02

z tego co widzę to tylko jeszcze nie używałam amarantusa a tak wszystkie inne napisane produkty juz gościły w mojej kuchni

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

11.05.2016 11:03

z pewnością czosnek niedźwiedzi ale również marynata do bulgogów

Habibi

Zadanych pytań: 690

11.05.2016 12:17

W ostatnim roku odkryłam i używam regulatnie nasiona chia, ostropest, suszone mango, olej kokosowy, syrop z agawy i miód manuka (ten staram się oszczędnie, bo drań drogi jak diabli). Poza lucumą wszystkie inne wymienione przez Was składniki mam już opanowane od dość dawna. Ozorki wołowe i wieprzowe w dzieciństwie często bywały w naszym domu w.sosie chrzanowym lub w.galarecie, albo jako dodatek do pieczywa. Kaszę kuskus znam i używam od ponad 20 lat. Amarantus rósł na przy ogrodzie jako krzew ozdobny, ale nikt wówczas jeszcze nie robił z niego mąki, aż do lat 90-tych, kiedy pierwszy raz usłyszałam o jego medycznej wartości dla kobiet z menopauzą. Teraz już jest bardzo popularny.

GreenMilk

Zadanych pytań: 0

11.05.2016 12:55

Kurkume i świeży imbir.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

11.05.2016 15:25

Nie mam pojęcia co to jest lucuma? Jestem za to ostatnio na etapie konopi i oleju konopnego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak