Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

23.04.2010 01:33

Jak radzicie sobie z gotowaniem ryżu na sypko i posklejanymi ziarenkami?

Najlepsze odpowiedzi (1)

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

14.11.2013 08:20

ryz po ugotowaniu szybko przepłukuję zimną wodą i ziarenka się nie sklejają

Odpowiedzi (4)

Allice

Zadanych pytań: 50

23.04.2010 10:25

Warto po ugotowaniu przelac dużą ilością wody. Jeżeli potrzebujesz ryż gorący to najlepiej gorącą wodą a jak na zimno to zimną, dodatkowo nie trzeba czekac aż ryż ostygnie.

Iwusia

Zadanych pytań: 242

23.04.2010 14:28

Ja nie wiem jak to robię ale mi się tam nie skleja i też zawsze polewam wodą.

Izabela30

Zadanych pytań: 35

23.04.2010 21:13

Mnie sie jeszcze nie zdazylo aby sie posklejał - wydaje mi sie że tylko rozgotowany ryz jest poklejony; no i oczywiscie tez polewam woda po ugotowaniu

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

12.10.2010 20:04

Wybrać ryż paraboliczny, długoziarnisty , dziki ( byle nie arborio, jaśminowy lub inny z kleistych ) . Wypłukać przed gotowaniem kilkakrotnie zmieniając wodę aż będzie czysta ( jak kaszę na krupnik ) .Gotować w proporcji 2,5 objętosci wody do 1 objętości ryżu na małym gazie aż ryż wchłonie całą wodę . Zawinąć w koc i zostawić pod przykryciem na minimum 30 minut

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak