Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowanie i pikniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Hanna5

Zadanych pytań: 405

30.04.2015 13:08

Jak marynujecie na grilla pierś z kurczaka żeby nie była sucha?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

11.05.2015 10:31

Ja pierś pryskam oliwą i nacieram przyprawami

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

09.05.2015 10:12

Oliwę mieszam z ulubionymi przyprawami, ważne, aby długo marynować, ale nie przesadzić z czasem grillowania.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

02.05.2015 11:29

Do piersi z kurczaka i indyka robię marynatę na bazie jogurtu ze zmiksowana cebulą i cytryną.

Odpowiedzi (21)

berys18

Zadanych pytań: 1434

30.04.2015 13:13

zawsze skrapiam oliwą, a przyprawy to różne dodaję

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

30.04.2015 13:14

robię różne marynaty do piersi kurczaka z grilla a to żeby nie była sucha to kwestia nie marynaty tylko czasu jej pieczenia na grillu nie można tego robić zbyt długo

Konczi

Zadanych pytań: 632

30.04.2015 13:41

zgadzam się z @Grazyna0211 to kwestia długości grillowania .. a marynaty robię różne najbardziej lubię na bazie ketchupu i ziół

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

30.04.2015 13:42

ja także pilnuję, aby nie była zbyt długo na grillu, a marynatę lubię na bazie oliwy i słodkiej papryki

wyattearp

Zadanych pytań: 102

30.04.2015 14:11

z mleka i ziół

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

30.04.2015 19:08

Bardzo lubię marynatę z jogurtu, ketchupu, papryki

Ola1984

Zadanych pytań: 295

30.04.2015 19:23

Pierś powinna być grillowana krótko, w tym kwi sekret soczystego mięsa. Ja dodaję olej, sól, pieprz, czosnek, chili, sos sojowy i paprykę.

mysza75

Zadanych pytań: 96

30.04.2015 20:11

dobę marynuję każde mięso, dodaję czosnek, sos balsamico, sos sojowy, bazylię świeżą jak mam, sól, pieprz, oliwę, oregano

Margo1

Zadanych pytań: 2141

30.04.2015 21:12

Marynuję swoimi przyprawami,ale krótko ,to mięsko nie potrzebuję aż tak długiego pieczenia

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

30.04.2015 21:34

W żadnej marynacie pierś nie jest twarda, o ile jej za mocno nie spieczesz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak