Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mirecka12

Zadanych pytań: 66

06.02.2016 14:13

Jak długo gotujecie rosół, i co dodajecie do niego oprócz marchewki selera, pietruszki....

Najlepsze odpowiedzi (3)

Madzik239

Zadanych pytań: 15

07.02.2016 11:15

Ja gotuję ok 2,5-3 godzin. Gotujęz mięsa wołowo-drobiowego. Dodaję marchew, pietruszkę, seler, por, cebulę podpieczoną nad gazem i kapustę włoską. I zbieram szumowiny, pomałupryrkam na bardzo malutkim ogniu.

Motorek

Zadanych pytań: 1446

09.02.2016 09:11

dodaję włoszczyznę i gotuję od 4-5 godzin na bardzo słabym ogniu

Wacław

Zadanych pytań: 1269

08.02.2016 09:46

rosół sobie " bulka "około 3 godzin

Odpowiedzi (42)

gosia56

Zadanych pytań: 466

06.02.2016 14:17

Dodaję do gotowania cebulę ,por ,marchewkę seler i lubczyk .A gotować gotuję na małym ogniu około 2-3 godziny .Zawsze gotuję duży garnek a pózniej rozlewam do woreczków zamrazam i mam bazę do jakiejkolwiek zupy;)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

06.02.2016 14:17

Gotuję 4 godziny. Oprócz włoszczyzny dodaję ziele angielskie, liście laurowe, ząbek czosnku, cebulę z podsmażonymi obierkami.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

06.02.2016 14:48

3-4 godziny, zawsze dodaję liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty. czasem kminek lub jałowiec. dodaję dużo pora bo lubię. lubczyk lub liście pietruszki i selera, zależy co mam w domu

adelajda

Zadanych pytań: 234

06.02.2016 14:49

dodaję całą włoszczyznę, lubczyk, podpieczoną cebulę , ziele angielskie, liść laurowy ... gotuję na małym ogniu około 2 - 3 godziny

Konczi

Zadanych pytań: 632

06.02.2016 14:58

Długo około 4 godzin na wolnym ogniu, dodaję warzywa - marchew, pietruszkę, seler, pora, opieczoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i natkę pietruszki

Habibi

Zadanych pytań: 690

06.02.2016 15:12

minimum 3 godziny na wolnym ogniu, a dodaję seler korzeniowy (z listkami, jeśli mam), zawsze seler naciowy, lubczyk, por marchewkę i pietruszkę + natka, łodygi koperku, a jak np. nie mam włoskiej kapusty to dodaję trochę brukselek, kawałek pekińskiej albo jarmuż - dodatkowo daję obowiązkowo 2-3 liście laurowe, kilka kulek ziela angielskiego, pieprz, a w zimie kawałki imbiru i czosnek

Renata9

Zadanych pytań: 329

06.02.2016 15:23

Dodaję także lubczyk oraz różne gatunki mięs. Taki wielomięsny smakuje nam najlepiej. Najlepiej rosół gotować na wolnym ogniu jak najdłużej.

Franciszek

Zadanych pytań: 4

06.02.2016 15:25

Do 3 godzin i dodaję oprócz marchewki i pietruszki kawałek liścia kapusty, cebulę ,liść laurowy ,ziele angielskie ,pora część białą i zieloną.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

06.02.2016 15:33

Rosół gotuję ok. 3 godzin z rożnego gatunku mięsa lub samej wiejskiej kury i z warzyw dodaję jeszcze lubczyk, liść kapusty włoskiej, por

pestka

Zadanych pytań: 424

06.02.2016 15:46

gdy rosół się zagotuje, zmniejszam ogień, tak aby płyn tylko "mrugał" ( do 3 godz. ) , oprócz marchewki, pietruszki, selera( korzeń) dodaję cebulę przypieczoną na suchej patelni i gałązkę selera naciowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak