Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

remprzem

Zadanych pytań: 24

20.04.2010 07:41

Gotując, smażąc pieczarki tracą one biały kolor ciemniejąc co zrobić aby tego uniknąć?

Najlepsze odpowiedzi (1)

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

12.11.2013 21:02

daj śmietanę po usmażeniu

Odpowiedzi (6)

Łukasz36

Zadanych pytań: 0

21.04.2010 01:54

Można w jakims stopniu zachować kolor dodając sok z cytryny.Ale obróbka termiczna ma jednak taki wpływ ze pieczarka traci kolor.Pieczarka która bedziemy smazyc na bardzo dobrze rozgrzanym tłuszczu i bez dodatku soli w poczatkowej fazie smazenia tak zeby grzyb nie puscil wody.Wtedy bedziemy miec ładnie zrumieniona pieczarke.

Ewa36

Zadanych pytań: 47

10.09.2012 18:17

nie wiem

Ewa36

Zadanych pytań: 47

10.09.2012 18:17

nie wiem

Ewa36

Zadanych pytań: 47

10.09.2012 18:17

nie wiem

Ewa36

Zadanych pytań: 47

10.09.2012 18:18

nie wiem

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

09.12.2013 11:48

Nie bardzo rozumiem o co chodzi - przecież smaży sie pieczarki właśnie po to by były ładnie zarumienione , a nie blado-sine .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak