Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

15.09.2017 20:24

Dostałam kilka kilogramów czerwonej papryki i chciałam trochę zakisić ale niestety nie mogę nigdzie dostać baldachimów kopru.Czy mogę dodać świeży koperek /taki jak do ziemniaków/? A może nie dodawać kopru w żadnej postaci ? Co Wy dodajecie do kiszonej papryki ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

21.09.2017 14:40

Tak, w tych w/w marketach jest ten zestaw do kiszenia ogórków/papryki-koper, czosnek, chrzan.

Habibi

Zadanych pytań: 690

16.09.2017 10:34

Zajrzyj do Lidla i Kauflanda - u nas w tych sklepach cały czas są w sprzedaży zestawy do kiszenia ogórków - koper, czosnek i chrzan. Wczoraj w Kauflandzie były świeżutkie.

Habibi

Zadanych pytań: 690

16.09.2017 10:37

Acha, zapomniałam napisać, że ja daję koper i czosnek do papryki (bez chrzanu) i kiszę podobnie jak ogóki czy inne warzywa. Dokładam też gorczycę, ziele angielskie, kminek i liście laurowe, aby była bardziej aromatyczna i pikantna. Do mniejszych słoiczkó dokładam po kawałku świeżego chili.

Odpowiedzi (2)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

18.09.2017 11:17

też używam koper podsuszony od kiszenia ogórków, zawsze mam z 3 pęczki na zime w płóciennej torbie suszony, do pomidorowej, ogórkowej, szczawiowej zupy, do gulaszu , trochę daję

Róża1

Zadanych pytań: 7

24.09.2017 09:51

ja mrożę świeży koper latem jak są świeże łodygi i baldachimy kroję na większe kawałki i mam gotowe na jesień do późnych ogórków i papryki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak