Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mniam

Zadanych pytań: 87

07.08.2016 08:08

Do obciążenia tarty używacie grochu lub fasoli? Jak ziarna się zachowują po wielokrotnym użyciu, nie tracą na wadze? A może lepiej zainwestować w ceramiczne obciążniki?

Odpowiedzi (42)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

07.08.2016 11:54

jak dużo takich ciast pieczesz to kup ceramiczne, fasola też tania nie jest, po 2 razach wyrzucam

Habibi

Zadanych pytań: 690

07.08.2016 12:13

miałam kulki ceramiczne, ale pogubiłam przy przeprowadzce, kiedy słoik z nimi wypadł z kartonu i rozbił się ... teraz używam otoczaków o większej gradacji (1-2 cm) - można je kupić w sklepach z wyposażeniem domu albo w sklepie zoologicznym ;) wystarczy je umyć w ciepłej wodzie z płynem do naczyń, a następnie wygotować w czystej wodzie

Franciszek

Zadanych pytań: 4

07.08.2016 13:25

używam fasolę

pestka

Zadanych pytań: 424

07.08.2016 15:00

z reguły niczym nie obciążam , czasami używam do tego celu fasolę

halina17

Zadanych pytań: 271

07.08.2016 15:09

Jeśli pieczesz bardzo często tarty to kup sobie kulki ceramiczne a jeśli rzadko to używaj fasoli.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

07.08.2016 16:18

Najczęściej ciasto tylko gęsto nakłuwam, sporadycznie używam fasoli /po użyciu wyrzucam/.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

07.08.2016 17:24

ja używam fasoli za każdym razem daję nową

Renata9

Zadanych pytań: 329

07.08.2016 18:58

Najlepsze chyba kulki ceramiczne, ale też ich nie posiadam, za to używam ryżu. Ale myślę, że z kaszą i orzechami to bardzo dobry pomysł.

benka

Zadanych pytań: 15

07.08.2016 19:02

Przeważnie nakłuwam ciasto widelcem i pozwalam mu odpocząć w lodówce i nie robią się pęcherze .

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

07.08.2016 19:06

ja zainwestowałam w kulki, wcześniej używałam fasoli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak