Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Izabela30

Zadanych pytań: 35

21.04.2010 18:13

do czego używac rozmarynu i owoców jałowca?

Najlepsze odpowiedzi (1)

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

13.11.2013 07:28

do bigosu i sosów

Odpowiedzi (5)

Marta101

Zadanych pytań: 0

21.04.2010 18:29

Rozmaryn do mięs i ryb, ciemne sosy, pizza, smażonych ziemniaków. Owoce jałowca do zupy fasolowej flaków szczególnie pieczonego mięsa, szczególnie dziczyzny, bigosu, pasztetu

remprzem

Zadanych pytań: 24

21.04.2010 18:29

Rozmaryn najlepiej smakuję z potrawami mięsnymi (baranina, dziczyzna) i rybami.

remprzem

Zadanych pytań: 24

21.04.2010 18:30

Z kolei owoc jałowca stosuje się jako przyprawę do dziczyzny i tłustych mięs, używany także do marynowania ryb. Dodaje się go do kapusty kwaszonej, słodkiej i czerwonych buraków

Izabela30

Zadanych pytań: 35

21.04.2010 19:16

dziekuje za odpowiedzie; ale czy owoce jałowca bardzo zmieniaja smak przyprawy? uzywac i w duzej ilosci czy raczej małej?

kasik

Zadanych pytań: 0

22.04.2010 10:04

Jałowca nie należy używać za dużo jego smak jest dość intensywny. Używa się go przede wszystkim do dziczyzny, ale np roztarty dodany do mielonego mięsa nadaje zupełnie innego smaku kotletom. A rozmaryn to idealna przyprawa do ryb, lub włoskich sosów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak