Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

remprzem

Zadanych pytań: 24

22.04.2010 19:00

Czym zamiast bułki można wyłożyć formę do ciasta?

Najlepsze odpowiedzi (1)

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

14.11.2013 07:43

papierem do pieczenia

Odpowiedzi (10)

Łukasz36

Zadanych pytań: 0

22.04.2010 20:34

Dobrym rozwiązaniem jest pergamin.

Iwusia

Zadanych pytań: 242

23.04.2010 14:31

papierem do pieczenia, można posmarować margaryną i posypać lekko mąką.

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

28.04.2010 00:08

Pergamin albo mąka pszenną. Jednak zdecydowanie wolę pergamin, wówczas łatwiej jest wyjąć ciasto, a i nie przejmuje ono smaku, jaki wydziela foremka( blaszka).

Marta98

Zadanych pytań: 19

02.05.2010 19:30

Blaszkę smarować margaryną i posypać kaszą manną

Ewa36

Zadanych pytań: 47

17.09.2012 16:33

wyłoży foremkę folią aluminiową

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

03.12.2013 08:14

wyłoży foremkę pergaminem

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

12.07.2015 08:19

papierem do pieczenia lub oprószyć mąką

misia53

Zadanych pytań: 339

11.08.2015 23:01

to zalezy do jakiego ciasta , bo kruche czy półkruche to odchodzi lepiej ale biszkoptowe to musisz natłuscic a najlepiej papierem wyłozyc formę

Beatris

Zadanych pytań: 43

17.03.2016 18:24

Ja wykładam papierem do pieczenia, albo natłuszczam i posypuję mąką...

Futka

Zadanych pytań: 2

24.02.2017 13:36

Można użyć papieru do pieczenia lub wysmarować formę masłem i obsypać startymi orzechami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak