Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Madziela

Zadanych pytań: 237

11.09.2017 22:41

Czym się różni ciasto czekoladowe od brownie ?

Najlepsze odpowiedzi (1)

Habibi

Zadanych pytań: 690

12.09.2017 09:12

Ciasto czekoladowe (typowe) jest pieczone z dodatkiem spulchniacza (proszek, soda, amoniak) - więc jest bardzo puszyste, wypieczone i raczej suche w konsystencji. Zaś typowe brownie jest (w kuchennym slangu) "zakalcem" (choć zamierzonym!) - a więc ciężkie, mokre o gliniastej konsystencji, raczej powinno być dość niskie. Brownie piecze się stosunkowo krótko, właśnie po to, aby go nie przepiec i nie wysuszyć :)

Odpowiedzi (1)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

14.09.2017 20:38

Dzięki Habibi za odpowiedź. Teraz się dowiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak