Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MAŁGORZATA108

Zadanych pytań: 617

26.05.2010 20:47

Czym różni się ryż biały od brązowego?

Odpowiedzi (4)

remprzem

Zadanych pytań: 24

26.05.2010 22:41

Słyszałam ze ryż brązowy jest droższy ale i zdrowszy zawiera dużo więcej witamin, składników mineralnych i błonnika. I szybciej syci co na pewno powoduje ze jest bardziej dietetyczny

Karolinka w Kuchni

Zadanych pytań: 13

27.05.2010 00:00

Dodatkowo ryż brązowy w odróżnieniu od białego, jest jednym z węglowodanów nie rozkładanych w naszym organizmie, tak jak płatki owsiane w jelitach pęcznieje, przeradza się w żel który później... wiadomo co :D dlatego powinno się go stosować w dietach, biały wręcz przeciwnie, węglowodany proste, przyswajalne natychmiastowo:D

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

27.05.2010 10:03

przede wszystkim jest zdrowszy, według mnie o wiele bardziej smaczniejszy no i niestety gotuje się nieco dłużej.

loren83

Zadanych pytań: 105

01.06.2010 00:03

Niewiem ale jest zdrowszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak