Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

21.04.2010 23:36

Co zrobić, żeby pączki po usmażeniu przez dłuższy czas były miękkie? Co zrobić, żeby ciasto drożdżowe było delikatne i puszyste?

Najlepsze odpowiedzi (1)

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

13.11.2013 08:25

długo je wyrabiać

Odpowiedzi (3)

Marta101

Zadanych pytań: 0

22.04.2010 11:36

Ciasto drożdżowe trzeba bardzo długo ugniatać żeby dostało się jak najwięcej powietrza wtedy jest pyszne po upieczeniu.

Allice

Zadanych pytań: 50

22.04.2010 12:59

Warto też dodac ze dwie łyżkji spirytusu wtedy będą wilgotne i dłużej będą świerze.

remprzem

Zadanych pytań: 24

22.04.2010 20:55

Jeśli chodzi o ciasto drożdżowe to jednym ze sposobów jest to aby składniki powinny być zimne, a po wyrobieniu wkładamy ciasto do lodówki na ok. 12-14 godzin. Po tym czasie formujemy wypieki i pozostawiamy w cieple do wyrośnięcia. Fermentowanie drożdży na zimno poprawia jakość ciasta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak