Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

26.04.2010 22:29

co zrobić aby podczas krojenia ciasta nie pękał nam lukier

Najlepsze odpowiedzi (1)

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

17.11.2013 10:46

racja moich poprzedniczek

Odpowiedzi (4)

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

27.04.2010 00:01

Polecam użycie lukru plastycznego. Ten robiony w domu, z wody, cukru i soku z cytryny chyba zawsze zastyga tak, że aż pęka. Domowy lukier plastyczny: cukier puder, woda, glukoza, żelatyna, ewentualnie jakiś barwnik.

Allice

Zadanych pytań: 50

27.04.2010 11:10

Ilona dzięki za przepis na lukier plastyczny, właśnie takiego szukałam :)

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

27.04.2010 11:49

Alicjo z takim lukrem można dowolnie eksperymentować, a ciasta i torty wyglądają bajecznie :)

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

27.04.2010 12:32

dzięki za opowiedź. muszę wypróbować radę w końcu zbliża sie Komunia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak