Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z ryżem

Mam dla Was całkiem dobry przepis na mielone z ryżem. :-). Przepis znajdziecie poniżej.

A więc co potrzebne
Mięso mielone 500 g
Jajko
Bułka
Bułka tarta
Sól i pieprz
Olej do smażenia
125 g ryżu białego wcześniej ugotowanego
Zabieramy się za przygotowanie :-)
Mięso wrzucamy do miski dodajemy bułkę, jajko, sól i pieprz wszystko dokładnie mieszamy po czym formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoto braązowy kolor. Polecam jeszcze zapiec w piekarniku dodając sos pieczeniowy ciemny pieczemy 15 minut w temperaturze 180stopni celsjusza
SMACZNEGO! 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak