Hiszpańska tortilla z kiełbasą
Opublikowano: 12.03.2015

Pyszna tortilla, która łączy różnorodne smaki. Danie jednogarnkowe, szybkie i smaczne. Doskonałe na pyszną kolację jak i smakowity obiad.
Składniki
średnia cebula,
1 krążek kiełbasy (w zależności od upodobań może być więcej),
pół papryki,
mały pomidor,
10 oliwek ciemnych,
2 ziemniaki,
mała marchewka
5 jajek,
Wykonanie:
Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy na plasterki i podsmażamy na łyżce margaryny, aż warzywa staną się miękkie. Wykładamy na talerz.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Chwilę podsmażamy.
Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę,pomidory, a oliwki w plastry. Całość chwilkę dusimy. Doprawiamy do smaku.
Rozkładamy na warzywach podsmażone wcześniej ziemniaki oraz marchewkę.
5 jajek roztrzepać w misce dokładnie, dodać łyżeczkę musztardy i doprawić solą i pieprzem. Jajka wylać równomiernie na patelnie bez mieszania z pozostałymi składnikami.
Całość smażyć na małym ogniu 15 minut.