Sposób przygotowania

Ilość wody: 3/4 szklanki na 1 kg cukru.
Truskawki obrać z szypułek, umyć. Wrzucić do rondla truskawki, cukier, wlać odpowiednią ilość wody. Smażyć przez 3 dni po 2-3 minuty. Następnie włożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować. Zagotować w dużym, płaskim rondlu wodę, położyć na dno gazę lub ściereczkę, włożyć do wrzącej wody zakręcone słoiki i gotować od zagotowania 5-10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe zdjęcie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    nie ma to jak domowa konfitura! rewelacja!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !