Sposób przygotowania

Filety rybne kroimy na małe kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy na pół godziny. Cebulę i paprykę kroimy w piórka, ogórki kroimy w słupki, a marchew z pietruszką i selerem ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa mamy przygotowane wiec zabieramy się za ryby. Kawałki ryby panierujemy w bułce wymieszanej z mąką i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu ryb zaraz wrzucamy liście laurowe z zielem angielskim, przygotowane wcześniej warzywa i podsmażamy przez około 5 minut. Po tym czasie dodać bulion wymieszany z ketchupem i koncentratem. Ja olej wlewam na oko plus-minus pół szklanki prosto z butelki do warzyw na patelnie. Dodajemy cukier, sól i pieprz, dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw od czasu do czasu mieszając. Bierzemy naczynie żaroodporne, na dno układamy warstwę farszu, na farsz układamy warstwę usmażonych ryb i tak aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą muszą być warzywa. Ta ryba jest dobra na ciepło i na zimno. Najlepiej jest podgrzewać to danie w piekarniku.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !