Sposób przygotowania

Do mięsa dodać jajko, czerstwą bułkę wcześniej namoczoną i wyciśniętą, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz ziołowy i czarny. Wymieszać wszystko i odstawić w chłodne miejsce na pół godziny. Po tym czasie z masy uformować pulpety.

Marchewkę obrać, oskrobać, zetrzeć na tarce o cienkich oczkach. Cebulę i czosnek obrać, zetrzeć na masę. Do garnka włożyć roztopione masło, dodać oliwę, zagrzać, wrzucić marchew, masę z cebuli i czosnku. Zeszklić.

Do duszącej się mieszaniny dodać wodę (ok. 2 szkl.), cukier, sól, pieprz, dowolne odrobinę przyprawy kucharek - uniwersalnej. Gotować. Pod koniec dodać śmietanę rozmieszaną z mlekiem. Wrzucić klopsy. Gotować ok. 30 min.

SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    muszą być bardzo smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    wyglądają niesamowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !