Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Przepis na leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami - klasyczne danie uwielbiane przez wszystkich.

Składniki:

pieczarki 75 dag
papryka czerwona 3 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
pomidory 1 kilogram
cukinia 1 sztuka
cebula 1 sztuka
kiełbasa 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej do smażenia do smażenia
masło 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Porada

Tak przygotowane leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami możemy przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut - przyda się na szybki obiad lub kolację.

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami

Leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami - pyszny, szybki w przygotowaniu domowy posiłek. 

Kroki postępowania

1

Na patelnię wlewamy niewielka ilość oleju i podsmażamy na nim pokrojona kiełbasę (polecam podwawelską lub zwyczajną). Oprószamy ją mieloną papryką i zrumieniamy.

Krok 1 - Leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami foto
2

W garnku, w którym będziemy gotować leczo rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy posiekaną cebulę, a gdy się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki. Do pieczarek dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i żółtą.

Krok 2 - Leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami foto
3

Do warzyw w garnku dodajemy podsmażoną kiełbasę, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz cukinię. Dodajemy także koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.

Krok 3 - Leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami foto
4
Wszystko gotujemy ok. 15 min. Możemy podawać z pieczywem, ryżem, pyzami lub kopytkami.
Krok 4 - Leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami foto

Leczo z mięsem mielonym? A morze z fasolka szparagową? Ty zdecyduj i klikaj po przepis na:

Leczo z cukinii do słoików

Leczo bez papryki

Leczo z papryką i bakłażanem

Leczo z cukinią i kiełbasą

Leczo z fasolki szparagowej

Leczo z kalafiorem

Leczo z kaszą

Leczo z mięsem mielonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 14.12.2014 09:53
świetne leczo,bardzo takie lubię
Jagódka77 04.12.2014 14:37
pyszne danie
engie23 26.11.2014 09:17
apetycznie wygląda
Wafelek2601 25.11.2014 23:25
Bardzo dobre
Skotka 25.11.2014 22:24
Takie lubię:)
marcia7 25.11.2014 22:07
niezły smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak