Przepis i sposób przygotowania na: Kofty z grilla
Kofty z grilla - doskonale doprawione, aromatyczne mielone mięso wołowe na patyczkach to danie szalenie popularne w greckiej i tureckiej kuchni. Z tym przepisem łatwo przygotujesz je w Twoim domu. Mięsa powinno wystarczyć na około 12 koft.
To bardzo ciekawa, a przede wszystkim przepyszna alternatywa dla klasycznych dań z grilla takich jak kiełbaska czy karkówka. Przekonaj się sam!
1. Cebulę bardzo drobno kroimy w kostkę, czosnek rozdrabniamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce i odstawiamy przykryte folią do lodówki, na minimum godzinę.
2. Z mięsa formujemy kiełbaski i nabijamy je na patyczki do szaszłyków.
3. Przed grillowaniem, kofty można skropić odrobiną oliwy. Grillujemy do zrumienienia ze wszystkich stron, ale nie za długo, żeby mięso pozostało w środku soczyste.