Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Co dziś na obiad? Rybka i warzywka, czyli halibut z koprem włoskim i ziemniaczkami!

Co dziś na obiad? Rybka i warzywka, czyli halibut z koprem włoskim i ziemniaczkami!

Przepisów na dania z dodatkiem ryb jest bardzo dużo. Można przygotować filety rybne pieczone w piekarniku, smażone w panierce, ale również te na parze. Co powiecie, by dziś przygotować rybkę na parze, która wydobywa się z gorącego, śmietankowego sosu? Koniecznie zobaczcie dzisiejszy przepis Doradcy Smaku. 

W dzisiejszym odcinku Doradcy Smaku na talerz wpłynęła ryba i to nie byle jaka, bo halibut! Filety są bardzo delikatne w smaku i strukturze, dlatego należy się z nimi obejść w należyty sposób. Zgodnie z dzisiejszym przepisem, halibuta wcześniej oczyszczonego i osuszonego kładziemy na gorącym sosie śmietankowym z dodatkiem ziemniaków i wyrazistych w smaku kaparów. Zamknięty pod przykryciem będzie potrzebował kilku minut, by być gotowym do zjedzenia. Całość podajcie na liściach sałaty i stwórzcie roślinny, kolorowy talerz idealny do zjedzenia!

Przepis na halibuta z koprem włoskim i ziemniakami, znajdziecie pod linkiem -> LINK

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak