Sposób przygotowania

Do mąki dodać drożdże wymieszane z cukrem i mlekiem, śmietanę, żółtko, olej, sól i dobrze wyrobić. Ciasto rozwałkować na prostokąt posmarować spienionym białkiem i pociąć na paski 2cm szerokie. Na pasku położyć parówkę (bez osłonki)i spiralnie owinąć ją paskiem. Ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem dość luźno i posmarować resztą białka. Upiec na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Parówek nie lubię, ale frankfruterki też pewnie mogą być:) Muszą być dobre:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aranka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    ale ci super wyszły:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    przepiękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    superancko wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    wspaniale wyglądają:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    pysznie wyglądają :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jakie apetyczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ciekawy pomyśł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !