Przepis i sposób przygotowania na: Corn dogi - parówki w cieście kukurydzianym w stylu amerykańskim
Corn dogi to popularna amerykańska przekąska, którą można określić jako hot dog na patyku lub parówki w cieście na patyku. Soczysta parówka łączy się z chrupiącą panierką z ciasta kukurydzianego, tworząc smakołyk, który idealnie nadaje się na imprezę, piknik, lub... szybki obiad, kolację czy śniadanie.
Kroki postępowania
Obie mąki, proszek do pieczenia, sól, cukier oraz pieprz połączyć ze sobą - najlepiej w wysokim naczyniu. Wbić jajko i mieszając należy stopniowo dolewać mleko.
Ciasto wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji (powinno być gęste, ale lejące się.)
Parówki (ja dodatkowo przecięłam je na pół) nadziać na patyczki do szaszłyków, obtoczyć w mące i następnie dokładnie w przygotowanym cieście. Nadmiar ciasta delikatnie strząsnąć.
Kiełbaski smażyć partiami na mocno rozgrzanym oleju - przez około 3 minuty, do momentu aż będą zarumienione. Całość odsączyć na ręczniku kuchennym.