Sposób przygotowania

W garnku należy zagotować wodę dodając do niej skórkę otartą z pomarańczy oraz cukier do smaku. Brzoskwinie umyć, wyjąć z nich pestki, pokroić w ósemki. Do gotującej się wody wkładamy brzoskwinie. Kompot gotujemy przez 4- 5 minut, następnie garnek przykrywamy pokrywką, odstawiamy na kilka minut. Tak przygotowany kompot podajemy na zimno lub gorąco.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    powiem ,że z brzoskwini robiłam dawno
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotka :) , wiesz co dobre :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zdjęcie niestety nie odpowiadają mojemu przepisowi...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetnie smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !