Sposób przygotowania

Zielonym szparagom ułamuję zdrewniałe końcówki. Zalewam wrzątkiem sparzając je. Układam w naczyniu żaroodpornym. Przystępuję do zrobienia sosu. Na rondelku rozpuszczam masło. Wsypuję mąkę i smażę na złoty kolor. Wlewam mleko i mieszam z zasmażką. Następnie dodaje wszystkie przyprawy i na małym ogniu odparowuję mleko zagęszczając sos. Tak przygotowanym sosem polewam szparagi. Dodaję jeszcze sos balsamiczny. Szparagi wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekam około 20 minut. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    musi być pyszne,chyba wypróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    To coś dla mnie, ale pod beszamelem nie jadłam jeszcze.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to jest to co bardzo lubię:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wspaniałe, uwielbiam szparagi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    lubię takie szparagi
  • 1
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    świetnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !