Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże i cukier-odstawić na 10 minut.Mąkę przesiać do miski i wymieszać z solą dodać miękkie masło,jajko i rozczyn.Zagnieść na gładkie ciasto-odstawić na 30 minut pod przykryciem.Ciasto ponownie zagnieść podzielić na 2 części i rozwałkować na 2 kwadraty o grubości 0,5 cm i o bokach ok. 30 cm.Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować białkiem,posypać sezamem i pozostawiamy na ok. 20 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20 minut.
Jeśli chcemy duże bułki do hamburgerów to ciasto dzielimy na 4 części formujemy na kształt bułek mocno spłaszczamy i dalej postępujemy j/w.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    fajne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    mas?a ma by? 2,5 dkg (1 ?y?ka )
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super takie domowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    fajniutkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    O! I w końcu będę miała swoje, domowe bułki :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !