Sposób przygotowania

Pigwę obrać, usunąć rdzeń i zetrzeć na tarce. W garnku zagotować wodę, wsypać startą pigwę, sok i otartą skórkę z pomarańczy. Gotować około 10 minut. Następnie dodać cukier, wymieszać do rozpuszczenia się cukru i gotować około 1 godziny, mieszając od czasu do czasu. Gdy dżem jest dość gęsty, gorący przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Narobiłaś mi ochoty na taki dżem :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    uwielbiam pigwę, ale ten przepis jest super -zabieram go do mojej księgi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Bardzo apetyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    coś pysznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    z pewnością pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !