Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa
Szukacie sprawdzonego przepisu na pożywną i aromatyczną zupę gulaszową? Dobrze trafiliście. Zupa gulaszowa z tego przepisu to kulinarny strzał w dziesiątkę.
Jak zrobić zupę gulaszową? Zapraszam na przepis!
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć w pokroić w drobną kostkę.
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać, umyć i przecisnąć przez praskę.
Na patelni rozgrzewamy smalec. Wrzucamy mięso. Smażymy ok.10 minut co chwilę mieszając. W garnku rozgrzewamy trochę smalcu i wrzucamy cebulkę. Smażymy aż się lekko zeszkli. Do zeszklonej cebuli dodajemy podsmażone mięso.
Na patelnie z tłuszczem po mięsie wrzucamy pieczarki i chwilkę dusimy, ale nie rumienimy.
Do garnka dodajemy pieczarki, paprykę i czosnek. Podsmażamy wszystko razem. Następnie wlewamy wodę. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy 40 min. Następnie dodajemy resztę przypraw i koncentrat.
Dodajemy ziemniaki i gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa.
Do kubka wsypujemy mąkę i wlewamy odrobinę wody. Mieszamy koziołkiem i dodajemy do zupy. Podajemy z pieczywem.