Sposób przygotowania

Żurawiny opłukać, zalać szklanką wody i gotować ok. 15 minut. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z 1/2 szklanki wody. Do przetartych żurawin dodać 1 i 1/2 szklanki wody, cukier i zagotować. Wlać mąkę z wodą, wymieszać i ponownie zagotować. Gorący kisiel przelać do pucharków, podawać schłodzony.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    lubię żurawinę
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam taki kisiel :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny pomysł;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    uwielbiam żurawiny
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Mniam,mniam;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, muszę wypróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pyszniutkie!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    rewelacja
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    też lubię żurawiny
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    superowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    na pewno pyszny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ale dobry deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smaczny deser
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    domowy najlepszy !
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    super!!!! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !