Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik waniliowy na spodzie z ciasteczek

5.0
(55)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepis na sernik z sera twarogowego na spodzie z ciasteczek maślanych. Dodatek sezonowych owoców - na przykład porzeczek - świetnie przełamuje kremową słodycz ciasta.

Składniki:

ser twarogowy 600 gramów
śmietana 225 mililitrów
cukier 120 gramów
ciasteczka maślane 120 gramów
masło 40 gramów
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
porzeczki czerwone kilka gałązek
jaja 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik waniliowy na spodzie z ciasteczek

1. Zmiksować ciasteczka maślane, dodać roztopione wcześniej masło.

2. Wymieszamć i ubić na wyłożonej folią aluminiową tortownicy. Wstawić do lodówki.

3. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170°C.

4. Jaja utrzeć z cukrem oraz cukrem z wanilią aż powstanie jednolita masy.

5. Do masy jajecznej dodać resztę składników i ucierać do momentu otrzymania jednolitej konsystencji.

6. Ciasto wylać na spód z ciasteczek. Piec ok. 1 godzinę, a następnie pozostawić do ostygnięcia w otwartym piekarniku.

7. Ostudzony sernik wstawić na całą noc do lodówki.

8. Przed podaniem na talerzu dekorujemy czerwonymi porzeczkami lub innymi sezonowymi owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak