Sposób przygotowania

Owoce pigwy należy dokładnie umyć. Przekroić i wyciąć gniazda nasienne. Potem kroić na paski. Zasypać szklanką cukru i spirytusem. Spirytus wyciąga z owoców sok. Po kliku dniach wymieszać, dolać wódkę i w ciągu tygodnia dosypywać cukier i mieszać. Odstawić niech stoi w ciemnym miejscu, ja mam specjalny duży słój na nalewkę. Po miesiącu lub dwóch (jeśli dotrwa) zlewać do butelek.
Nalewki podaje się w kieliszkach na nóżce, takich jak do likieru, można też w kieliszkach do wódki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    Zdjęcie pigwówki już dodane - alkohol ma ladny miodowy kolor i jest pyszny :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    mniammm .... no to zdrówko ;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pysznie wygląda banditko :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    CIEKAWE JAK TO SMAKUJE:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    Pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    pigwówka mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !