Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru, zalać podgrzanym mlekiem, dodać 10 dkg mąki, wymieszać, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn wyrośnie dodać żółtka utarte z cukrem, cukier waniliowy, resztę mąki, szczyptę soli. Wyrób ciasto. Rozpuszczone masło ostudź, wlej do ciasta, wsyp rodzynki, wyrób ciasto. Formę wysmaruj masłem, oprósz mąką napełnić do 1/3 , odstaw na godzinę. Piec w temp. 180 stopni przez godzinę. Polej lukrem, posyp skórką pomarańczową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    taka jest najlepsza!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !