Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlewamy wodę i pozostawiamy ziemniaki do wystygnięcia. Do zimnych ziemniaków dodajemy mąkę, jajko i masło, a następnie zgniatamy za pomocą praski do puree. Gdy masa ziemniaczana będzie jednolita, formujemy z niej 2-3 wałeczki, odcinamy nożem kolejne porcje na kluski i formujemy kształt łezki. Za pomocą noża robimy na środku rowek, a za pomocą widelca karby. Gnocchi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    takie nasze kopytka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    ciekawe
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszności !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !