Sposób przygotowania

Seler, cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na dwóch łyżkach oleju. Dodaj mieloną wołowinę, smaż, aż mięso straci krwisty kolor. Dodaj pomidory, przypraw papryką w proszku, cukrem, pieprzem, solą i suszonymi ziołami. Duś przez 20 minut, odstaw do przestudzenia. Makaron cannelloni nafaszeruj mięsem, ułóż w natłuszczonym pozostałym olejem naczyniu do zapiekania. Ricottę wymieszaj ze startym parmezanem i passatą, polej makaron sosem. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Na 10 minut przed końcem pieczenia posyp cannelloni tartym żółtym serem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszne!! Na pewno zrobię, bo akurat mam wszystkie składniki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !