Przepis i sposób przygotowania na: Deserek brzoskwiniowo-waniliowy
Kroimy brzoskwinie z puszki na mniejsze części dokładnie na kwadraciki wielkość zależy od nas ale mniejsze ładniej wyglądają .
Pokrojone brzoskwinie wrzucamy do galaretki , mieszamy i wylewamy około 5-6 łyżek do miseczki w której robimy deserek.
Wstawiamy do lodówki żeby się zastygło.
W tym czasie dodajemy serek waniliowy do galaretki , może wydawać się rzadkie i że się nie skrzepnie ale oto chodzi .
Wyjmujemy zastygniętą galaretkę z lodówki i wlewamy przynajmniej do połowy miseczki , kubeczka , czy czego tam używamy . Ja użyłem małych kubeczków.
I wstawiamy do lodówki na minimum 2h.
Zastygnięty deser nie bardzo będzie chciał odejść od naszej miseczki czy też kubeczka.
Więc dosłownie na chwilę wsadzamy go do gorącej wody.
I będzie nam łatwiej go wyjąć :)
Życzę Smacznego !