Sposób przygotowania

W dużym garnku rozpuścić w wodzie cukir, zagotować syrop, często i intensywnie mieszając, zdjąć pianę z wierzchu.Owoce umyć i wrzucać pojedyńczo do gorącego syropu.Zagotować i odstawić na 24 godziny.Drugiego dnia ponownie zagotować, pamiętając o zdejmowaniu piany.Dosmażać na wolnym ogniu jeszcze 45 minut, zdejmując dokładnie za każdym razem, gdy na powierzchni syropu pojawi się piana.Gotową konfiturę przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    domowe konfitury są najlepsze,,przepis super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super,,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !