Sposób przygotowania

½ kg,maku
½ szkl.cukru
3 lyzki miodu
½ kostki masla
4 zoltka żółtka ubite 4 bialka
olejek rumowy
Mak sparzyć i zemleć. Wszystko razem utrzeć.

Biszkopt:
5 jajek
5 łyżek maki pszennej
4 łyżki maki ziemniaczanej
1 szkl. Cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywno,dodać cukier,po jednym żółtku oraz obie mąki wymieszane z proszkiem.

Najpierw do blachy nakładać mak, na mak ciasto biszkoptowe i razem upiec.
Gdy wystygnie,ciasto odwrócić tak, aby biszkopt był na dole. Na mak nałożyć masę orzechowa.

Masa:
20 dkg.orzechów włoskich
1 szkl.mleka
1 szkl.cukru
1 kostka masła

20 dkg.drobno posiekanych orzechów zaparzyć w jednej szkl.mleka,dodać 1 szkl.cukru. Jak wystygnie utrzeć z 1 kostka masła.
Całość polać polewa.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    niebo w gębie:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    jak sie nazywa tak smakuje:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nazwa zobowiązuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !