Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa verde

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tomatillos
zielone papryczki chili
zielona papryka
kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa verde

SKŁADNIKI: 450 g osączonych i posiekanych tomatillos z puszki, 1 - 2 posiekane świeże papryczki chili, 1 posiekana zielona papryka, 1 posiekana mała cebula, 1 pęczek drobno posiekanej kolendry, pół łyżeczki kuminu.

SPOSÓB WYKONANIA: Połączyć wszystkie składniki i schłodzić. Można zmiksować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 22.04.2012 09:34
świetny sos:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak