Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kreolskie placki kukurydziane z krewetkami

5.0
(29)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Chrupiące i pyszne placki kukurydziane z krewetkami. Lekkie danie, które spisze się w roli lunchu, kolacji, a nawet obiadu. Placki z pora, krewetek, chili, czosnku i selera naciowego świetnie będą smakowały z kremowym sosem jogurtowym z kolendrą.

Składniki:

Składniki:

krewetki 100 gramów
seler naciowy 27 gramów
chili 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
por 1 sztuka
jajko 5 sztuk
mąka kukurydziana 4 łyżki
jogurt naturalny 50 gramów
kolendra 10 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Kreolskie placki kukurydziane z krewetkami

Krewetki, seler naciowy, papryczkę chili, czosnek oraz pora drobno siekamy.

Dodajemy jajka oraz mąkę kukurydzianą. Wszystko dokładnie mieszamy.

Tak przygotowaną masę smażymy porcjami na patelni.

Sos: jogurt naturalny blendujemy z kolendrą. 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak