Sposób przygotowania

Na początku do garnka władamy dobrze opłukane mięso i gotujemy na małym ogniu. Gdy na powierzchni wody zbierze się brzydki nalot tzw. szum, zbieramy go łyżką. Następnie możemy już posolić wodę, zwiększyć ogień, wrzucić jeden listek laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego. Gdy woda zacznie wrzeć do zupy ogórkowej wrzucamy obraną pietruszkę, seler, pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Wrzucamy też kostkę rosołową. Gdy ziemniaki trochę zmiękną wrzucamy do zupy starte na tarce ogórki kiszone. Zupę gotujemy jeszcze przez 10 minut dosmaczając ją dowolnie. Do osobnego kubeczka odlewamy dwie chochle zupy i rozrabiamy ją ze śmietaną, następnie wlewamy to do garnka mieszając. Jeśli śmietana nie jest zimna to zupa nie powinna się zważyć.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubię taką.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ogórkowa dla mnie ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !